Over Goede kennis

Alle kennis over toegankelijke informatie in de klas

Goede Kennis is een online kennisplatform over toegankelijke informatie in en rondom het klaslokaal. Docenten en begeleiders die leerlingen met dyslexie of visuele beperkingen begeleiden, kunnen hier terecht voor informatie over de educatieve producten van Dedicon en hoe je die op school kunt inzetten. De experts van Dedicon delen graag hun kennis over onze producten. En ze geven praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt, zowel thuis als in de klas. Ook voor ouders en leerlingen.

We willen leerlingen met een visuele beperking of dyslexie in staat willen stellen zelfstandig aan de slag te gaan met hun leerwerk, thuis en in de klas. We willen ervoor zorgen dat ook zij zonder problemen kunnen leren en meedoen op school.  

Hoe we daarvoor zorgen? Door onze kennis door te geven. Onze experts weten namelijk alles van onze producten en vertellen je daar graag over. Niet alleen over droge feiten, maar ook vertellen ze leuke weetjes en tips voor in de praktijk. Tips waarmee je direct aan de slag kunt, zowel thuis als in het klaslokaal.

Stichting Dedicon

Goede kennis is een initiatief van Stichting Dedicon. Stichting Dedicon streeft gelijke kansen na voor mensen met een leesbeperking. We geloven dat iedereen pas volwaardig kan meedoen wanneer je gelijke toegang hebt tot informatie. Maar veel informatie is niet toegankelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn, of hinder hebben van dyslexie of een andere leesbeperking. Wij onderzoeken en ontwikkelen oplossingen die ervoor zorgen dat iedereen kan lezen wat hij wil in een vorm die bij hem past. Dedicon maakt onder meer (school)boeken, kranten, tijdschriften en muziek in braille en vergrote, digitale of gesproken vorm.