Muziek

Muziek leren als je blind of slechtziend bent

Muziek maken is leerzaam én leuk! Tenminste, als je de muziek kunt maken waar je zelf van houdt. Dedicon biedt passende mogelijkheden en levert maatwerk voor mensen die blind of slechtziend zijn en muziek willen leren. Je krijgt hier antwoord op al je vragen over bladmuziek in braille, in gesproken vorm en in vergrote vorm. Klinkt als muziek in de oren, toch?

NIEUW: Maak muziek! Leer ukelele spelen

Afbeelding
Jongen bespeelt de ukelele

Leer jij samen met Joep en Julia ukelele spelen met lesmethode Maak muziek? Dit speciaal ontwikkelde lespakket laat kinderen van 9 tot 12 jaar met een visuele beperking zelfstandig een instrument leren bespelen. Met behulp van audiolessen en voelbare tekeningen speel je zo al snel de eerste liedjes!

Bladmuziek in aangepaste vorm
Afbeelding
Twee handen bespelen een keyboard

Ben je een muzikant en heb je een visuele beperking? Of start je met het geven van muzieklessen aan blinde of slechtziende leerlingen? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt met daarin de verschillende vormen van aangepaste muziek bij Dedicon, tips, websites en handige apps.

Gratis pakket

Ontvang je graag posters, flyers en braillebrieven om leerlingen, ouders of (muziek)docenten te wijzen op de mogelijkheden op gebied van aangepaste muziekvormen? We sturen je graag een gratis pakket toe! Laat je je gegevens hier achter?

Muziekplezier begint hier!

Afbeelding
Een vrouw bespeelt een viool.

Ben jij de nieuwe Suzan (of Freek)? Veel leerlingen, ouders en muziekdocenten zijn nog niet op de hoogte van de mogelijkheden van aangepaste muziek. En dat is jammer, want wat is er nou leuker dan muziek maken van je idool?  Dorine, onze muziekexpert, denkt gelukkig niet in beperkingen. Daarom vertelt ze je graag alle mogelijkheden! Wil je meer weten? Stuur haar een berichtje! 

Braille bladmuziek leren

Afbeelding
Silhouet van een DJ

Muziekschrift leren hoort bij muziekonderwijs. Maar wat als je leerling blind is? Is het leren van braille bladmuziek moeilijk? En hoe begin je? Dedicon helpt je op weg.

Gesproken bladmuziek

Onze collectie gesproken bladmuziek bestaat op dit moment vooral uit klassieke werken. Voor piano, gitaar, orgel en zang, zowel voor beginners als gevorderden. Lees hoe het werkt en vraag meteen een proefexemplaar aan!

Vergrote bladmuziek

Afbeelding
Silhouet van een gitarist

Dedicon kan jouw bladmuziek vergroten en op papier printen. Dat kan met ieder muziekstuk. Dedicon maakt vergrotingen van bladmuziek uit fysieke muziekboeken of bladmuziek in digitale vorm. Maar wist je dat dit ook zelf kunt doen?

Poll

Aangepaste muziekvormen: Waar heb jij behoefte aan?

Keuzen

Productieverzoek

Is het muziekstuk van jouw favoriete artiest niet in de juiste muziekvorm aanwezig in onze collectie? Je kunt een productieverzoek indienen op naam van een gebruiker met een visuele beperking en het wordt gebruikt in de volgende situaties:

  • Muziek op school: basis- en voortgezet onderwijs
  • Muziekles in de vrije tijd bij een muziekschool of -docent

Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan even contact op met onze klantenservice: (0486) 486 100

HELP!

Wil je hulp van een ervaringsdeskundige met vragen over het aanleren van braille bladmuziek of hoe in contact te komen met een muziekdocent? Deze externe helpdesk kan je verder helpen. Ze zijn te bereiken via een speciaal e-mailadres.