Jumboletter-boeken

Populaire jeugdboeken in extra grote letters

Dolfje Weerwolfje, Sjakie en de chocoladefabriek, Dummy de Mummie. Boeken die ieder kind graag leest!
Maar hoe groot moeten de letters zijn? Van Dedicon mogen ze best een maatje groter zijn. Want jeugdboeken met jumboletters nodigen ook slechtziende kinderen uit tot lezen. Zo worden de populairste jeugdboeken ook voor deze kinderen toegankelijk.

Meer dan 1000 jeugdboeken in extra grote letters

Speciaal voor slechtziende kinderen van 6 tot 14 jaar ontwikkelde Dedicon een collectie van meer dan 1000 populaire jeugdboeken in extra grote letters. Allemaal titels die kinderen en jongeren graag lezen. Met schrijvers zoals Roald Dahl, Paul van Loon, Jacques Vriens, Selma Noort en Marion van de Coolwijk in de collectie lezen slechtziende kinderen dezelfde boeken als hun leeftijdsgenoten. 

Snel leverbaar

De boeken zijn snel leverbaar. Een Jumboletter-boek wordt geprint, zodra er een aanvraag voor binnen is en binnen 3-5 werkdagen afgeleverd. Lenen kan kosteloos op de website van Bibliotheekservice Passend Lezen.

De collectie Jumboletter-boeken is tot stand gekomen mede dankzij Fonds XL, St. Winckel-Sweep, Koninklijke Bibliotheek, Vereniging Onbeperkt Lezen en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt Vereniging.

De voordelen van Jumboletter-boeken:

•    Meer leesplezier voor slechtziende kinderen
•    Meer dan 1000 boeken in de collectie
•    Snel leverbaar
•    Kosteloos lenen

Publicatiedatum: 25 juni 2023 Laatste update: 6 months geleden