Maak muziek! Braille bladmuziek op de piano

Een lesmethode voor de piano

Of je nu al wat op een instrument speelt of gewoon super enthousiast bent over muziek, deze lesmethode voor braillebladmuziek op de piano is iets voor jou! Het maakt niet uit als je muziekleraar alles weet van bladmuziek maar niks van braille, deze methode gaat jullie er bij helpen. Voor het werken met deze methode heb je een piano of keyboard nodig, wat doorzettingsvermogen én natuurlijk de liefde voor de muziek.

Braille bladmuziek leren

Het is best lastig over het muziekschrift te praten wanneer je blind bent. Braillebladmuziek heeft alles wat gewone bladmuziek heeft, maar dan in braille. Methode 'Maak muziek! Braille bladmuziek op de piano' is ideaal als je muziekdocent alles weet van bladmuziek maar niets van braille. En we hebben het niet alleen in braille gemaakt, maar ook in zwartschrift. Zo kan iedereen meelezen!

 

 

Van muzieknoot tot octaaf

In de lesmethode ga je stap voor stap aan de slag met alles wat te maken heeft met bladmuziek in het brailleschrift. Je leert hoe muzieknoten, tekens zoals rusten en het octaaf, in braille worden weergegeven en hoe je dat speelt op de piano. Handig voor jou en ook voor je muziekdocent. Je hebt theorie nodig om het te leren, maar daarna oefen je het ook meteen met behulp van handige geluidsfragmenten. Je past je kennis meteen toe op de piano of keyboard.  

Inhoud methode

Je leest per hoofdstuk wat de inhoud is en wat je gaat leren. Om braille bladmuziek te leren, geven we je veel informatie, maar ook meteen de mogelijkheid om het te oefenen. Want dan leer je het pas écht. Met maar liefst 8 hoofdstukken leer je van noten en rusten tot het zetten van je vingers en herhalingen. Ondertussen rond je elk hoofdstuk af met een liedje. Als je de methode bestelt, ontvang je een QR-code die toegang geeft tot alle geluidsfragmenten. Let's make music!

Afbeelding
Klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over de lesmethode of wil je het bestellen? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486

Afbeelding
Iemand zit achter de piano en drukt met de wijsvingers op een toets
Publicatiedatum: 8 december 2023 Laatste update: 1 month geleden