Schip Ahoy! Een spel voor iedereen

Samen spelen is altijd leuker

Dedicon heeft een leuk én leerzaam spel in de collectie voor kinderen van 8 tot 99 jaar: Schip Ahoy! Het is een inclusief spel; of je nu blind of slechtziend bent, iedereen kan dit spel spelen. Het spel is ontwikkeld door Dedicon en stimuleert op een leuke manier samenwerking, ruimtelijk inzicht en speltactiek.

Schip Ahoy! is er voor iedereen 

Twee tot vijf spelers beginnen aan een tocht over de wereldzeeën, op zoek naar schatten, die op de eilanden verborgen zijn. Wie de meeste schatten heeft, wint. Maar je moet wel tactisch te werk gaan en samenwerken. Het maakt niet uit of je wel of niet kunt zien; iedereen heeft evenveel kans om te winnen. Het spelbord is in reliëf en bevat goed voelbare pionnen. De handleiding is er behalve in zwartdruk, ook in braille en in vergrote tekst aan toegevoegd.

Het is een educatief, fantasierijk spel en kan naast op school ook thuis met het hele gezin worden gespeeld. 

Het bordspel Schip Ahoy met dobbelsteen en fiches
 

Een echte aanvulling  

Hanneke Kemp, AOB’er bij Bartiméus, had het geluk het spel al in de testfase met leerlingen te kunnen spelen. Zij is ontzettend blij dat het spel beschikbaar is. “Eindelijk is er een spel dat echt door iedereen in de klas kan worden gespeeld!” Ze vertelt enthousiast verder: “Veel spellen op de markt zijn ongeschikt voor kinderen met een visuele beperking of zijn niet aantrekkelijk voor samenspel met ziende kinderen. De moeilijkheidsgraad van Schip Ahoy! kan worden aangepast. Dat nodigt uit om het vaker te spelen. Een educatief spel als Schip Ahoy! biedt dus vele mogelijkheden, waardoor het echt een aanvulling in de klas is.” 
Kemp adviseert collega-AOB’ers en leerkrachten om de blinde of slechtziende leerling vooraf kennis te laten maken met het bordspel. Na twee à drie keer kan het spel zelfstandig worden gespeeld.
 

Het spelbord van Schip Ahoy
 

“Het leukste spel op school!” 

Hanneke Kemp vroeg de leerlingen een paar weken na het spelen van het spel wat ze ervan vonden. Het viel haar op dat ze nog precies wisten wat het doel was van het spel. Een van haar blinde leerlingen vertelt: “Je vaart op zee en je moet allerlei opdrachten doen. Als je dan op een plek komt waar iemand al staat, mag je al zijn spullen én het schip stelen. Dat is mij ook gelukt!” Het was volgens de leerlingen erg leuk en gezellig om vooral samen met andere kinderen een spel te kunnen spelen. Op de vraag waarom iedere leerling dit spel zou moeten spelen kwam een unaniem antwoord: “Het is gewoon het allerleukste spel om op school te spelen!”

Afbeelding
Klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over Schip Ahoy! of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486

Afbeelding
Afbeelding speldoos Schip Ahoy!

Wees er snel bij!

Schip Ahoy! is ontwikkeld met financiële bijdragen van verschillende fondsen. Daarom kan het spel worden aangeboden voor het vriendelijke tarief van slechts €39,95. Het spel is in gelimiteerde oplage beschikbaar, dus wees er snel bij! 

Logo Stichting Het gehandicapte kind

Logo Oogfonds

Logo Stichting Kinderfonds van Dusseldorp

Publicatiedatum: 3 december 2020 Laatste update: 7 months geleden