Sneller werken met je Edu-tekstbestand?

Met deze tips houd je tijd over!

Werk jij met Edu-tekstbestanden? We krijgen regelmatig de vraag binnen voor praktische tips om snel te werken met een Edu-tekstbestand. Daarom zetten we de beste sneltoetsen op een rij en geven we tips, zodat je sneller kunt navigeren in je Edu-tekstbestand. Zo houd je tijd over om andere dingen te doen. Deze tips gelden alleen als je in Word werkt.

Sneltoetsen

Werken met sneltoetsen heeft voor iedereen voordelen. Het werkt niet alleen sneller dan werken met de muis. Bij selecteren van tekst werkt het ook nog eens nauwkeuriger. Welke sneltoetsen zijn handig om te gebruiken als je werkt met Edu-tekstbestanden? We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Sneltoetsen voor Edu-tekstbestanden

Actie

Toets

Toelichting

Link activeren Enter Volg een link die je in de tekst tegenkomt.
Ga naar Ctrl+G Spring naar een item. Deze sneltoets staat automatisch ingesteld op pagina, maar kan ook worden ingesteld op sectie, regel etc.
Zoeken Ctrl+F Spring gemakkelijk naar bijv. pagina 35 door te zoeken op 'pp35'. Of zoek naar opdrachten, woorden of tekstfragmenten.
Wisselen tussen deelvensters F6 Spring door de verschillende onderdelen binnen Word, bijvoorbeeld van de tekst naar het navigatievenster.
Wisselen tussen bestanden Ctril+F6 Heb je meerdere Edu-tekstbestanden openstaan? Bijvoorbeeld je lesboek en werkboek? Met deze sneltoets wissel je gemakkelijk. De cursor blijft staan waar je gebleven was.
Wisselen tussen programma's Alt+Tab Heb je naar je Edu-tekstbestand andere programma's geopend? Wissel gemakkelijk met deze sneltoets.
Volgende/vorige kop H/Shift+H (alleen op schermlezer) Spring naar het volgende of vorige kopje.
Volgende/vorige kop1 1 / Shift+1 (alleen op schermlezer) Wil je naar een vorige of volgende Kop 1 (meestal hoofdstuk)? Gebruik dan deze sneltoets.

Verder gaan waar je was 

Als je je werk afsluit, opent je Edu-tekstbestand de volgende keer gewoon met de focus aan het begin van het bestand. Wil je snel terugvinden waar je gebleven was? Zet dan een unieke tekencombinatie. Eentje die niet voorkomt in het boek, bijvoorbeeld: ===. Daar kun je dan gemakkelijk naartoe springen door te zoeken met Ctrl+F.

Navigatievenster

In Word kun je het navigatievenster aanzetten bij Beeld > Navigatievenster. Het navigatievenster kun je gebruiken om de juiste plek in het document te vinden. Het is een soort van klikbare inhoudsopgave die naast je document openstaat.

Afbeelding
Klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over edu-tekstbestanden of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486

Meer over Edu-tekstbestanden

EduVIP
De site van EduVIP geeft bovendien ook veel informatie en tips, ook over het werken met Edu-tekstbestanden. Het is het kennisplatform voor onderwijs voor visueel beperkte leerlingen van Visio en Bartiméus.

Publicatiedatum: 14 juli 2023 Laatste update: 3 months geleden