Structuurformules op de tast

Scheikunde leren met voelbare tekeningen

Als je nog geen idee hebt van hoe een structuurformule eruit ziet of in elkaar zit, dan is alleen een beschrijving best moeilijk te volgen. Dan is het handig om een model of een tekening te hebben. Tekeningen en modellen geven letterlijk en figuurlijk ‘houvast’. Voor blinde leerlingen bieden we niet alleen een handig overzicht van structuurformules die je kunt laten voorlezen. Er zijn ook structuurformules in de vorm van voelbare tekeningen.

Structuurformules zijn grafische weergaven van twee- of driedimensionale modellen. Hiermee kan de structuur van een molecuul worden aangegeven. Daarbij worden niet alleen de soorten atomen en hun hoeveelheden aangegeven, maar ook hun positie in het molecuul en de bindingen tussen de atomen.

Tips voor het leren van structuurformules

  • Bouw de modellen als het kan en als dat jou helpt om je een betere voorstelling te kunnen maken de eerste keer na met een molecuulbouwdoos.
  • Zelf tekenen is ook een goede manier om de stof te herhalen of om ‘overzicht’ te houden.
  • Bestel Op de tast… : Structuurformules, een handige set voelbare tekeningen. 


Voelbare structuurformules

In de tekeningenband Op de tast… : Structuurformules staan dezelfde formules als in de bouwstenen (het overzicht hiervan vind je in Structuurformules: de inleiding). Ook de opbouw van de structuurformules is bij de voelbare tekeningen hetzelfde. 

Let op: de uitleg bij de tekeningen moet je er apart bij bestellen. Hiermee leer je hoe  de structuurformules worden getekend en hoe je ze eventueel zelf kunt tekenen. 

voelbare tekening van een structuurformule

Met Op de tast… : Structuurformules, een molecuulbouwdoos, een tekenset en de bouwstenen op Goede kennis ben je er helemaal klaar voor en kun je je eigen werkwijze volgen. 

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over het bestellen van aangepaste scheikundeboeken? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486

Publicatiedatum: 14 september 2020 Laatste update: 1 year geleden