Hoe maak ik snel een bestand toegankelijk?

Met één druk op de knop pas je huiswerkopdrachten snel aan

Je krijg onderwijs op afstand? Je leerkrachten geven je verschillende online opdrachten. Bijvoorbeeld in pdf. Of scans van bepaalde passages uit de lesboeken. Dat is mooi, maar als je dyslexie hebt of je bent blind of slechtziend, dan kun je er niet mee uit de voeten. Hoe zorg je ervoor dat ook jij de opdrachten kan maken, zonder veel tijdverlies? Dedicon heeft een handige tool!

Oefenstof omzetten naar een passende leesvorm lijkt misschien lastig, maar gelukkig is dat vaak niet het geval! Met de conversiedienst van Dedicon maak je in een handomdraai de lesstof toegankelijk. Zo kun jij thuis blijven doorwerken en raak je niet achterop. Het omzetten is zo gedaan. Het kost je dus weinig moeite en levert je enorm veel winst op!
 

Converteren is makkelijker dan je denkt

Je kunt verschillende bestandsformaten converteren naar een toegankelijk bestand met de conversiedienst van Dedicon. Met een druk op de knop ontvang je een nieuw bestand dat wel toegankelijk is. 

Een pdf is vaak niet toegankelijk, zoals je kunt lezen in het artikel ‘Zo herken je een toegankelijke pdf’. De conversiedienst zorgt ervoor dat je een bestand ontvangt dat wel toegankelijk is. Dat kan met meer dan alleen pdf’s: met Word-bestanden, txt-bestanden, PowerPoint: van alles. Ook kan je het bestand naar verschillende formaten converteren; denk ook aan een gesproken formaat, ePub of XML.  

De conversiedienst is bedoeld om een bestand om te zetten dat je snel nodig hebt en anders niet toegankelijk is.  Het is een geautomatiseerd proces: hierdoor kunnen we geen garantie geven op het eindresultaat. De kwaliteit van het eindproduct is ook sterk afhankelijk van de kwaliteit van je bronbestand.
Heb je geen account van de webwinkel Educatief en wil je toch snel een bestand omzetten? Dan kun je ook terecht op toegankelijkmaken.nl.