Thuisonderwijs? Start dan met LEX

Lees-app voor gesproken schoolboeken

Nu je thuis moet blijven en niet in de klas naar je leraar kunt luisteren, kun je toch bij blijven. Ook als je dyslexie hebt. Bijvoorbeeld met gesproken schoolboeken die via de lees-app LEX te beluisteren zijn. Daarmee krijg je exact dezelfde lesstof als in het geprinte schoolboek aangeboden, met dat verschil dat de lesstof gelijktijdig te lezen én te beluisteren is. Handig! Online te bestellen, thuis te beluisteren.

Met LEX heb je op ieder moment je schoolboeken bij je: gesproken schoolboeken op smartphone of tablet. Met LEX kun je gemakkelijk de juiste pagina vinden in het gesproken boek, een bladwijzer aanmaken, of de stem versnellen. Ook zie je de inhoudsopgave van het schoolboek in de app. En hartstikke handig: de app onthoudt waar je in het boek bent gebleven. De app werkt mét en zonder internetverbinding. Ook thuis, in de tuin of op balkon.

Praktisch draaiboek

Hoe je de LEX-app inzet, laten we je zien in een praktisch draaiboek. Met dit draaiboek in de hand en het verdelen van de taken is het inzetten van gesproken schoolboeken in de app LEX een fluitje van een cent. Je houdt als school grip op de bestelde boeken en hoeft maar één keer alle leerlingen aan te melden. Door gezamenlijk te starten, zorg je ervoor dat je kennis over het gebruik van LEX kunt delen met alle leerlingen tegelijk. 

Download de instructie

Wie kunnen aangepaste schoolboeken bestellen?

Alle schoolboeken die Dedicon levert in aangepaste leesvorm zijn exclusief verkrijgbaar voor leerlingen die een aantoonbare leesbeperking hebben.

TIP! Bestel via school

Heb je een aantoonbare leesbeperking? Dan is het handig als je je bestelling door je school laat doen. Zij hebben vaak al een account en kunnen dan makkelijk boeken voor je klaarzetten.