EPUB: Wat kun je er mee?

Een leesvorm die je naar eigen wens kunt instellen

Wanneer je nog nooit een EPUB hebt gebruikt, vraag je jezelf af hoe dit eruitziet en wat je er allemaal mee kunt. En ben je al bekend met Edu-tekstbestanden of FotoPDF? Dan wil je vast graag weten wat EPUB nog meer te bieden heeft. Dedicon heeft een proefboek gemaakt om zo een indruk te geven van de verschillende functionaliteiten.

Een eerste indruk

Om een EPUB te kunnen gebruiken maakt Dedicon gebruik van de reader Bookshelf. Hoe je die kunt aanschaffen lees je in de webwinkel van Dedicon. We laten je graag wat voorbeelden uit het proefboek zien met behulp van screenshots. 

Voorbeeld inhoudsopgave 

Linksboven in het scherm vind je de inhoudsopgave. De inhoud van het boek kun je zo eenvoudig doorzoeken, je navigeert zo direct naar de juiste pagina in je schoolboek. Daarnaast onthoudt de reader waar je in de lesstof bent gebleven. 

Schermafbeelding EPUB: Inhoudsopgave

Voorbeeld lettergrootte aanpassen

Rechtsboven in het beeld kun je via de button 'Aa' gebruik maken van de mogelijkheid om het lettertype aan te passen. Daarnaast kun je ook de grootte van de tekst, kleuren of lettertypes veranderen zoals jij het prettig vindt werken. 

Schermafbeelding EPUB: Aanpassen lettertype


Voorbeeld voorleesfunctie

Rechtsboven in het scherm kun je via de drie puntjes een menu openen. Klik op 'Read aloud' en er verschijnt midden in je scherm een knop om de tekst voor te laten lezen. De leessnelheid is aan te passen naar eigen wens via de instellingen.

Schermafbeelding EPUB: Voorleesfunctie

Voorbeeld arceren en notities

In EPUB-schoolboeken kun je delen van tekst arceren en notities toevoegen. Wanneer je de tekst geselecteerd hebt krijg je een uitvalscherm met verschillende mogelijkheden. Je kunt de tekst arceren maar ook notities toevoegen. Klik op 'Add Note', je krijgt rechts in je scherm een invulveld voor notities. Vervolgens zie je in de kantlijn al je gemaakte notities staan. Wel zo handig tijdens het studeren! 

Schermafbeelding EPUB: Notities toevoegen

Proefboek

Wil je liever zelf aan de knoppen draaien? Bestel dan het gratis proefboek met een bestelaccount in de webwinkel van Dedicon. Na het bestellen ontvang je alle gegevens om een account aan te maken. 

EPUB: een demo

Meer weten over het gebruik? In deze demo bespreekt Frits Jongboom, AOB'er en ICT-deskundige bij VISIO het werken met 'Dedicon schoolboeken nieuwe stijl'. Hij vertelt alles over de functies in een EPUB-schoolboek met behulp van het proefboek van Dedicon. Inmiddels zijn EPUB schoolboeken verkrijgbaar voor alle onderwijstypes. Op Eduvip.nl vind je meer informatie over het gebruik van EPUB boeken in school. 

Bekijk hier de demo: ‘Werken met Dedicon schoolboeken nieuwe stijl’.

 

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over het bestellen van schoolboeken in EPUB? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486