Thuis leren? Zo lukt het!

Tiener met koptelefoon en ipad aan zijn bureau

Nederland werkt momenteel massaal thuis. En ook scholieren moeten noodgedwongen thuis blijven en op afstand onderwijs volgen. Voor een leerling met een leesbeperking is dat een hele toer. De online opdrachten zijn niet altijd in de juiste leesvorm. Wat kun je zelf doen om zo goed mogelijk uit de voeten te kunnen met de lesstof? 

Handige lees-app

jongen gebruikt de voorlees-app LEX

Als je niet naar je leraar kunt luisteren, luister dan naar de gesproken boeken. Dat kan met de lees-app LEX. Daarmee krijg je exact dezelfde lesstof als in het geprinte schoolboek aangeboden, met dat verschil dat je de lesstof gelijktijdig kunt lezen én beluisteren. Handig! Online te bestellen, thuis te beluisteren.

Blijven lezen

logo Yoleo

Hoe zorg je ervoor dat kinderen blijven lezen. Ook nu de scholen dicht zijn? Vooral voor kinderen met een leesbeperking is blijven lezen van groot belang om een leesdip te voorkomen. Dat kan met de gratis online leesgame Yoleo. Yoleo stimuleert kinderen van 8 tot 12 jaar om leeskilometers te maken. Gewoon thuis.

Tip

van tekst naar spraak op je iPad

Moet je thuis onderwijs volgen en heb je (tijdelijk) geen gesproken schoolmateriaal tot je beschikking? Weet dat in veel apparaten standaard een computerstem is ingebouwd. Daardoor is het heel gemakkelijk op een iPad of iPhone een tekst te laten voorlezen. Van een website, een document of een boek bijvoorbeeld. Van tekst naar spraak dus. Zie hoe het werkt!

Hoe werkt LEX?

2 screens van LEX op mobiele telefoon

Wat is LEX? Hoe werkt het? Welke schoolboeken kan ik ermee beluisteren en hoe kom ik eraan? Lees alle antwoorden op je vragen over de lees-app LEX!

Snel passend lesmateriaal

Meisje op de bank met laptop en beker

Krijg je online les en krijg je lesstof dat voor jou (nog) niet is aangepast in de juiste leesvorm? We hebben een handige tool waarmee je heel eenvoudig zelf lesmateriaal kunt omzetten naar een begrijpelijke en passende leesvorm. Ook als je thuis moet leren en studeren.

Mail onze experts

Heb je vragen over oplossingen om thuis onderwijs te volgen? Onze experts staan voor je klaar!

Tip

rood cijfer 69 tegen groene achtergrond

Je hebt een kind met dyslexie of een visuele beperking die thuis onderwijs krijgt? En is de lesstof niet duidelijk leesbaar door onhandig kleurengebruik en te weinig contrast? Weet dat je heel eenvoudig thuis zelf lesmateriaal kan aanpassen. Bekijk praktische tips en adviezen van onze expert.

Wat kun je met welke leesvorm?

Jongen leest een boek aan de keukentafel

De aangepaste leesvormen die Dedicon levert bieden ondersteuning op verschillende manieren: kijken, luisteren en voelen. Of een combinatie daarvan. Wat zijn de verschillen? Wat kun je met welke leesvorm?

Direct contact

Klantenservice team van Dedicon

Graag direct antwoord op al je vragen?
Bel onze klantenservice!
T: 0486 486 486 

Delen op Social Media

Deze site wordt dagelijks geactualiseerd en met nieuwe informatie aangevuld.

Schoolboeken bestellen

meisje wijst naar een getekend lampje

Alle schoolboeken en oefenexamens die Dedicon levert in aangepaste leesvorm zijn exclusief verkrijgbaar voor leerlingen die een aantoonbare leesbeperking hebben.

TIP! Heb je een aantoonbare leesbeperking? Dan is het handig als je je bestelling door je school laat doen. Zij hebben vaak al een account en kunnen dan makkelijk boeken voor je klaarzetten.