Elke dag slimmer

Dedicon maakt passend onderwijs mogelijk

In deze kennisbank vinden onderwijsprofessionals, ouders en leerlingen alle informatie over aangepaste schoolboeken. Deze zijn in veel gevallen een perfecte uitkomst wanneer leerlingen blind of slechtziend zijn of dyslexie hebben. Alle artikelen zijn geschreven door de onafhankelijke onderwijsspecialisten van Stichting Dedicon.

OP de Tast... Leren met je vingers

Dorine in 't Veld presenteert een Op de Tast-boekje

De vorm van een boom, een kasteel of iets abstracts zoals schaduw; de meeste mensen hebben daar wel een beeld bij. Maar juist dat visuele plaatje ontbreekt bij leerlingen met een visuele beperking. Daarom hebben we iets speciaals ontwikkeld: Op de Tast...

Een reeks van 45 boeken met voelbare tekeningen. Per thema geordend en methodevrij te gebruiken. Wil je weten welke Op de Tast-boeken er zijn, hoe ze eruitzien en wat de mogelijkheden zijn? Bekijk de special ‘Op de Tast… leren met je vingers’. Met een handig overzicht van de hele collectie.

Naar de brugklas met dyslexie?

Foto van Sara in de gang op haar middelbare school

In het magazine 'Succesvol studeren met dyslexie' van Dedicon lees je hoe je goed voorbereid naar de brugklas gaat met dyslexie. Je beluistert en leest ervaringen van Pim, Bas en Sara met dyslexiebestanden en gesproken boeken. Ben jij klaar  voor de brugklas?

EPUB in de klas

Jongen luistert met behulp van zijn tablet zijn schoolboek.

Een schoolboek waarbij je kunt kiezen in welke leesvorm(en) je het wilt lezen? Ja, dat kan! Een digitaal schoolboek in EPUB brengt leesvormen samen: luisteren, kijken en voelen. Wil je weten wat het is? Wat de verschillen én voordelen zijn? En het zelf uitproberen?

Verklaring leesbeperking

Alle schoolboeken die Dedicon levert in aangepaste leesvorm zijn exclusief verkrijgbaar voor leerlingen die een aantoonbare leesbeperking hebben. 

Wij helpen je graag verder!

Klantenservice team van Dedicon

Heb je vragen over aangepaste schoolboeken en wil je direct antwoord? Bel onze klantenservice! 
T: 0486 486 486 

Altijd op de hoogte?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen van Goede Kennis elk kwartaal in je mailbox.