Het vergrootglas op je iPhone

Zo gebruik je je smartphone of tablet als een vergrootglas

Je kunt tekst en beeld op je iPhone vergroten door met twee vingers over het beeldscherm te vegen. Maar wist je dat je ook een loep of vergrootglas hebt op de iPhone?

Een ouderwets apparaat, maar dan gewoon in je smartphone of tablet. Alles wat voor de lens ligt kan worden vergroot, bijvoorbeeld de tekst op een menukaart. Je kunt daarmee niet alleen vergroten. Je kunt ook de weergave van wat je op het scherm ziet aanpassen.

Gebruik de functie om allerlei teksten of beelden te vergroten. Een brief die je hebt ontvangen bijvoorbeeld. Of een visitekaartje met kleine letters. Ook kun je het vergrootglas inzetten tijdens het klussen of om iets te zoeken.

In deze video (2:21 minuten) laat Hans zien hoe het werkt. 

[videobeschrijving: Op een blauw vlak verschijnt in witte letters Goede kennis. Een lamptouwtje wordt aangetrokken en het beeldmerk in de vorm van een lampje verschijnt in beeld. Gedeeld door Dedicon komt onder Goede kennis te staan. Een iPad ligt op tafel. Een vinger bedient de toegankelijkheidsopties van de iPad. Een blauw witte flyer van Goede kennis wordt onder de camera gelegd om te vergroten. Op het scherm van de iPad zie je de vergrote tekst. Na de uitleg van Hans verschijnt www.goedekennis.nl op een blauw vlak. In de hoek van het beeldscherm staat het logo.]