Laat je iPhone of iPad tekst voorlezen

Kies de tekst die je wilt laten voorlezen

Moet je thuis onderwijs volgen en heb je (tijdelijk) geen gesproken schoolmateriaal tot je beschikking? Weet dat in alle apparaten van Apple standaard een computerstem is ingebouwd. Daardoor is het heel gemakkelijk op een iPad of iPhone een tekst te laten voorlezen. Van een website, een document of een boek bijvoorbeeld. Van tekst naar spraak dus. Hoe dat werkt legt Hans uit in deze video’s.

Een hele pagina laten voorlezen 

[videobeschrijving: In alle apparaten van Apple zit standaard een computerstem ingebouwd. Daardoor is het heel gemakkelijk op een iPad of iPhone een tekst te laten voorlezen. Van een website, een document of een boek bijvoorbeeld. Van tekst naar spraak dus. Hier laat Hans Beerens zien hoe je een hele pagina kan laten voorlezen met iPhone en iPad]. 

Geselecteerde tekst laten voorlezen 

[Videobeschrijving: In plaats van een gele pagina tekst laat Hans nu zien hoe het werkt met een stuk geselecteerde tekst]

Update 2019: Deze video’s zijn gemaakt in 2016. Het kan dus zijn dat het er nu anders uitziet op je iPhone of iPad. De voorleesfunctie zit nog steeds op dezelfde plek en werkt ook nog precies hetzelfde. 

Meer weten?