Marina Kovac is blind. Maar niet gehandicapt!

'Niks is onmogelijk'

Marina Kovacs (2004) is blind en ze vlogt. Meer dan 23.000 abonnees volgen haar YouTube-kanaal Blindhappyandfree. Marina vlogt over van alles: van paardrijden tot huiswerk maken. En daarmee laat ze zien dat bijna niets onmogelijk is.

Boven haar Toutube-kanaal prijkt de slogan ‘I’m just blind, not handicapped’. “Ik kan gewoon alles. Ik wil niet gezien worden als een gehandicapt en zielig persoon. Ik vlog om de wereld te laten zien dat blind zijn echt niet zo heel erg is, en dat je gewoon (bijna) alles kan als je blind bent," legt Marina uit.

Schoolboeken in braille

Marina zit op de havo, op een gewone school. Haar schoolboeken krijgt ze digitaal in de vorm van Edu-tekstbestanden, zodat ze er met haar laptop mee kan werken. "Ik lees mijn boeken dan met de brailleleesregel. Sommige boeken worden in braille overgezet, of er staan plaatjes of grafieken in die ik kan voelen. Zo kan ik gewoon meedoen met de rest. Heel fijn!"

In de vlog hieronder laat Marina zien hoe zie haar laptop en iPhone gebruikt en geeft tips:

Benieuwd geworden naar wat Marina verder allemaal meemaakt in haar leven? Dat zie je in haar vlogs. Check haar kanaal!

Afbeelding
Klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over Edu-tekstbestanden, andere aangepaste schoolboeken of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486

Publicatiedatum: 15 november 2019 Laatste update: 1 year geleden