Moeite met lezen? Met Yoleo wordt lezen leuk!

Krijg kinderen die niet van lezen houden aan het lezen

Hoe maak je lezen leuk voor kinderen die niet van lezen houden? Maar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze dyslexie hebben of moeite met lezen hebben? Met het online leesprogramma Yoleo wordt lezen leuk. Zeker omdat je met een bibliotheekpas kosteloos alle Yoleo-boeken kunt lezen. Yoleo stimuleert kinderen van 8 tot 12 jaar om leeskilometers te maken. En dat is goed voor de leesontwikkeling.

Karaokelezen

In de online omgeving vind je 90 populaire jeugd- kinderboeken in hybride vorm. Dat noemen we ook wel karaokelezen: Een menselijke stem leest de tekst voor, terwijl een handig karaokebalkje meeloopt met de tekst in het beeldscherm. Zo luisteren en lezen kinderen tegelijk. Ze kunnen ook zelf het lettertype, de lettergrootte en het leestempo aanpassen, zodat ze kunnen lezen in de vorm die bij hen past. Met Yoleo wordt lezen dus niet alleen leuker, maar ook makkelijker.

Verdien leespunten met Yoleo

Hoe meer pagina's de kinderen lezen, hoe meer punten ze verdienen waarmee ze hun online kamer pimpen of verder komen in het game-onderdeel. Een nieuw behangetje op je muur? Dat kan je kopen van je punten. Kinderen kunnen hun vorderingen en behaalde resultaten met vrienden delen. En dat motiveert om verder te lezen. 

Toegankelijk- thuis en op school

Vanaf elke computer, laptop of tablet met internet heb je toegang tot Yoleo. Handig om thuis te lezen, maar ook gewoon op school of in de dyslexiepraktijk. En iedereen met een pas van de openbare bibliotheek kan kosteloos gebruik maken van Yoleo.

 

"Ieder kind wil leren lezen"

Dyslexiespecialist Esther Molema vertelt over Yoleo: “Elk kind wil leren lezen. Yoleo is een prachtige manier om kinderen in boeken te ‘lanceren’. Laatst vertelde een moeder dat ze haar dochter voor het eerst had zien giechelen bij een boek. Als kinderen merken dat ze wél zelfstandig en met plezier kunnen lezen, motiveert dat enorm!”

 

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over de Yoleo leesgame? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486