Reliëfwerken inzetten in de klas

Grote collectie Passend Lezen om wereld te ontdekken

In veel schoolboeken zitten afbeeldingen. De belangrijkste afbeeldingen zetten we bij Dedicon om in voelbare tekeningen. In de klas worden natuurlijk meer afbeeldingen en plaatjes gebruikt dan uit het schoolboek alleen. De collectie reliëf van Passend Lezen bevat talloze reliëfwerken van allerlei thema’s én plattegronden die in de klas kunnen worden ingezet.

Reliëfkaarten voor topografie

Voor vakken zoals aardrijkskunde is het nodig om ook leerlingen met een visuele beperking kennis te laten maken met de wereld. Reliëfkaarten zijn daar geschikt voor: alle elementen zijn voelbaar gemaakt; de lijnen komen op hoog. Bij Passend Lezen zijn vijf verschillende soorten kaarten beschikbaar van plekken over de hele wereld: van Drenthe tot Brazilië. En nog verder. Je vindt er topografische kaarten, stadsplattegronden, terreinplattegronden, bouwkundige plattegronden en diversen. 

kaart van Nederland in kleur en reliëf

Reliëf voor zaakvakken

Voor andere zaakvakken kan reliëf ook worden ingezet. Voelbare platen van het menselijk lichaam, of delen daarvan, voor biologie natuurlijk. Of voelbare versies van beelden of andere kunst, zoals het Arnhems Meisje. En wat dacht je van de basisknopen bij het zeilen? Kortom, er zijn een heleboel reliëfwerken beschikbaar van allerlei soorten thema’s. 

Meer over het gebruik van reliëfkaarten op school?

Reliëfkaarten bestellen?

Kinderen met een leesbeperking tot 18 jaar kunnen gratis lid worden bij Passend Lezen. Leden kunnen reliëfkaarten bestellen uit de collectie. Iets niet in de collectie wat je wel nodig hebt? Dan kun je het altijd aanvragen.