6 artikelen

Sorteren op:
  • Uitleg
    Image
    Leerling in een klas steekt de hand omhoog
    Wat kun je met welke leesvorm?
    Bij Dedicon zijn aangepaste schoolboeken te bestellen in verschillende vormen. Maar wat zijn de verschillende gebruiksmogelijkheden?
  • Uitleg
    Image
    Portretfoto Laura ten Hoedt
    “Alleen de beste stemmen zijn goed genoeg”
    Er komt heel wat kijken bij het voorlezen van een school- of studieboek. Daarom stellen we best wel wat eisen aan de vrijwillige voorlezers die bij ons in de studio’s de schoolboeken komen inspreken. Luister naar stemcoach Laura.
  • Uitleg
    Image
    Anneke Wijtvliet
    'Van boeken luisteren word je lui'
    Boeken luisteren minder goed dan boeken lezen? Dat valt te betwisten, meent productmanager Anneke Wijtvliet. Er zijn namelijk ook veel voordelen van boeken luisteren.
  • Uitleg
    Image
    screenshot van het webinar met Anneke en Iris
    Terugkijken webinar: gesproken schoolboeken
    In dit webinar maak je kennis met gesproken schoolboeken. Leer in drie kwartier alles over gesproken boeken: ideaal als je nog weinig ervan af weet.
  • Uitleg
    Image
    meisje praat tegen mobiele telefoon
    Betere schoolprestaties met spraak-naar-tekst
    Voor schrijftaken wordt nog maar weinig gebruik gemaakt van spraak-naar-tekst-technologie. Ontdek de mogelijkheden om spraak om te zetten naar digitale tekst en hoe dit leerlingen met een leesbeperking kan helpen.
  • Uitleg
    Image
    printscreen webinar Aangepaste schoolboeken kiezen
    Terugkijken webinar: aangepaste schoolboeken kiezen
    Voor leerlingen met dyslexie of blinde en slechtziende leerlingen maakt Dedicon aangepaste schoolboeken. Maar welke vormen zijn er? En welke ondersteuning bieden zij? Bekijk het webinar!