4 tips om meer uit een IntoWords-bestand te halen

Werken met IntoWords heb je zo onder de knie

Voor wie gebruik maakt van de dyslexiesoftware IntoWords in combinatie met onze dyslexiebestanden hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Zorg dat je software up-to-date is

Bij Dedicon werken we met veiligheidsprotocollen. Om zo veilig mogelijk met jouw bestand te kunnen werken hebben we een overzicht gemaakt van de versie waarmee de dyslexiebestanden optimaal werken. Check dit goed! 

1. Open bestand met een stappenplan

Als je voor de eerste keer met een bestand in IntoWords werkt, dan is dat soms best wat uitzoekwerk. Daarom maakten we een handig stappenplan. Download het stappenplan.

2. Zelf bewerken

Een dyslexiebestand van Dedicon kan je zelf nog verder bewerken. Je kunt de leesvolgorde van de tekst aanpassen, of ervoor kiezen om bepaalde delen van de tekst niet te laten voorlezen. 

Wil je het bestand dat door jezelf is bewerkt volgend jaar nog een keer gebruiken? Omdat je het boek langer dan één schooljaar gebruikt bijvoorbeeld. Natuurlijk kan dat. Bewaar dan je bestand en bestel het boek opnieuw voor volgend schooljaar. Neem contact op met de klantenservice. Onze medewerkers zorgen er dan voor dat de licentie naar je oude bestand met je eigen bewerkingen wordt omgezet. 

3. Kies je drie apparaten

Onze dyslexiebestanden kun je op maximaal drie verschillende apparaten lezen in de dyslexiesoftware. De eerste keer dat je een bestand opent op een apparaat gaat de beveiliging in. Open je het bestand voor het eerst op een vierde apparaat? Dan opent het niet. Aan drie apparaten heb je gelukkig meer dan genoeg. Zorg ervoor dat je op je eigen computer of laptop thuis het bestand hebt geopend. Werk je op school op je eigen computer? Dan heb je geen extra apparaat nodig. Zorg er anders voor dat je op school op dezelfde computer of laptop mag werken als je aan de slag gaat met IntoWords. Het derde apparaat kun je gebruiken in noodgevallen. Voor als je computer uitvalt, je ergens anders bent en toch moet leren voor die ene toets. En zijn drie apparaten echt te weinig, bijvoorbeeld omdat een computer is uitgevallen? Neem dan contact op met onze klantenservice

4. Unzip en sla je bestand op 

Je kiest voor een download. Eenmaal het bestand gedownload, blijft het maximaal 24 uur beschikbaar op de webwinkel. Zorg er dus voor dat je het bestand opslaat. Vervolgens kun je in de online PDF omgeving het bestand kiezen en uploaden. Altijd bij de hand, wel zo handig!

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over dyslexiebestanden? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486