'Fijn om de gesproken boeken eerst uit te proberen'

Sandra's zoon heeft dyslexie en gebruikt de LEX voorleesapp

"Met de gesproken boeken van LEX had Mitchell vorig jaar een goede start in de brugklas. De complete boekenlijst heb ik voor komend jaar dus ook gewoon in audio heeft besteld.”

Liever lezen dan luisteren?

“Mitchell gebruikt de LEX app sinds vorig jaar, vanaf het moment dat hij naar de brugklas ging. In de zomervakantie, voordat hij de overstap naar die nieuwe school maakte, hebben we de app eerst even uitgeprobeerd. Die app kun je zo downloaden in de app store op je mobiele telefoon of op de iPad. Je kunt dan inloggen op een proefaccount van Dedicon en dan vind je een paar voorbeeldboeken. Die geven wel een goede indruk hoe LEX werkt.

Omdat we nog nooit eerder met de LEX app hadden gewerkt, zag ik wel een beetje op tegen het bestellen van gesproken boeken voor de app. Want zou ik wel alles wat Mitchell nodig heeft kunnen bestellen? En hoe gaat dat dan? Kost het mij veel uitzoekwerk? Dat vraag je je dan wel even af. 

Gelukkig viel het reuze mee! Ik heb wel even moeten bellen naar Dedicon, omdat ik een boek niet kon vinden. Maar de klantenservice had me in no time verder kunnen helpen. En dit jaar gaat het bestellen van boeken nog makkelijker. We weten al hoe het in zijn werk gaat, dat scheelt, maar heel prettig ook is dat je nu alle boeken tegelijkertijd kunt bestellen. Je kunt in één keer de complete boekenlijst invoeren. Dat scheelt een hoop tijd!

Nog even over dat uitproberen. Je kunt bij Dedicon ook andere soorten schoolboeken uitproberen. Die bestanden kun je gewoon downloaden via de webshop. Die boeken zijn ook in audio, maar dan met een computerstem, geen echte menselijke stem. Voor Mitchell werkten die minder fijn dan de gesproken schoolboeken van LEX. Maar dat is een kwestie van smaak, denk ik.”

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over de LEX app, gesproken schoolboeken of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder!
T: 0486 486 486

Moet je ook 'ns luisteren...

Publicatiedatum: 30 juli 2020 Laatste update: 1 year geleden