'Minder tijd kwijt aan huiswerk, meer tijd om te gamen!'

Rafiq heeft dyslexie en vertelt over zijn ervaringen

“Ik ga liever gamen dan huiswerk maken. Gelukkig ben ik nu met de schoolboeken op mijn LEX-app een stuk minder tijd kwijt aan schoolwerk.”

Liever lezen dan luisteren?

Vind je het fijner om de tekst te lezen of wil je de tekst graag delen? Hieronder vind je de tekst van het geluidsfragment:

“De basisschool was niet leuk. Omdat ik moeite had met woorden spellen en schrijven moest ik telkens extra opdrachten maken, terwijl de andere kinderen lekker buiten konden spelen. Ik wilde ook liever met mijn vrienden voetballen enzo. Dan ging ik juist heel snel en slordig werken om er maar vanaf te zijn. Dat ging niet goed. 

Pas aan het einde van groep 8 kwamen ze erachter dat ik dyslexie heb. Ik moest een test doen en daarna kwam een speciale mevrouw mij helpen. Zij vertelde me dat ik de LEX app moest gebruiken. Dat vond ik ook heel cool, want ik mocht met mijn mobiele telefoon gewoon in de klas, terwijl dat voor de andere kinderen verboden was. 

Nu ik in de brugklas zit ben ik heel blij dat ik deze app heb. Ik kan bijna alle schoolboeken op deze app downloaden en het gaat ook een stuk beter met huiswerk maken. Ik ben nu veel minder tijd kwijt aan lezen, omdat de lesstof voorgelezen wordt. En dat is beter, want ik ga veel liever gamen met mijn vrienden dan dat ik uren kwijt ben aan schoolwerk.”

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over de LEX app, gesproken schoolboeken of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder!
T: 0486 486 486

Moet je ook 'ns luisteren...

Publicatiedatum: 29 juli 2020 Laatste update: 1 jaar geleden