Braille muziek: tips, filmpjes en leuke weetjes

Haal meer uit braille bladmuziek met deze tips

Welk muziekteken moet ik gebruiken? Waar kan ik software en apps vinden om zelf muziek te maken? Of waar vind ik (nog meer) braille bladmuziek? Onze expert Dorine in 't Veld geeft je tips en deelt interessante links voor blinden en slechtzienden die meer uit muziek willen halen.

Braille muziektekens opzoeken

Braillemuziek is universeel, op enkele eigenaardigheden per land na. Als je een muziekteken wilt opzoeken én Duits kunt lezen, dan is er een heel handig online muziekwoordenboek.

Koninklijke Visio Kennisportaal

Op het kennisportaal van Visio vind je een overzicht van ict-mogelijkheden voor blinde en slechtziende muzikanten. Deze zijn uitgewerkt in artikelen, tips, overzichten en stap voor stap gebruikershandleidingen waarmee je meteen aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan apps die je bladmuziek vergroten, programma’s om muziek te mixen of handige tips zoals een pratend stemapparaat waarbij je niet op het scherm hoeft te kijken. De site wordt regelmatig aangevuld. Kies de tegel Muziek of typ een trefwoord in het zoekvak.

SBS

Wie Duits kan lezen, zit met muziek goed. De muziekafdeling van de SBS (de Schweizerische Bibliothek für Blinde, Seh- und Lesebehinderte) heeft een zeer uitgebreide collectie braille bladmuziek. Zij lenen ook uit aan mensen buiten Zwitserland. Neem voor meer informatie en voorwaarden contact op met hun klantenservice.

Connect2Music

Connect2Music is een website die informatie verstrekt over muziekbeoefening door musici met een visuele beperking. De site is bedoeld voor de musicus met een visuele beperking, maar ook voor muziekdocenten, muziekgroepen en koren.

Filmpjes braille bladmuziek

Op YouTube zijn interessante filmpjes te vinden over braille bladmuziek. Bijvoorbeeld deze Engelstalige filmpjes. Alle links openen in een nieuw venster met YouTube.

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

​​​​​​​Heb je een vraag over braille bladmuziek? Onze klantenservice helpt je graag verder! T: 0486 486 486