Zelf bladmuziek vergroten

Bladmuziek (of notenschrift) leren lezen en spelen. Voor wie slechtziend is kan hiervoor de collectie bladmuziek van Dedicon erop naslaan. Maar dit is echter een beperkte collectie. Zelf thuis bladmuziek aanpassen kan ook.

Met behulp van toegankelijke, handige apps en computerprogramma’s kun je meteen aan de slag. Op het kennisportaal van Koninklijke Visio vind je een overzicht van de huidige mogelijkheden voor blinde en slechtziende muzikanten. Denk bijvoorbeeld aan apps die je bladmuziek vergroten en netjes herschikken, afspelen of als een lichtkrant over het scherm laten scrollen. Of apps die je bladmuziek van papier fotograferen en omzetten zodat je ze kunt afspelen of verder bewerken. Of een overzicht van handige download sites voor bladmuziek. 

Bladmuziek laten vergroten

Dedicon kan jouw bladmuziek vergroten en op papier printen. Dat kan met ieder muziekstuk. Dedicon kan vergrotingen maken van bladmuziek uit fysieke muziekboeken of bladmuziek in digitale vorm. 

Het originele muziekschrift omzetten naar grootletter (letternotatie) in plaats van het vergroten van de muzieknoten, kan ook.

Bladmuziek laten vergroten? Ga dan naar de webshop van Dedicon.

De collectie bladmuziek bij Dedicon

 • Braille bladmuziek
  Grotendeels klassieke werken in braille voor piano, blokfluit en gitaar. Daarnaast is er een kleine verzameling populaire werken in braille.

  In geprint braille:
  - Wie is er bang voor braille bladmuziek? 
  - Basisboek Braille Bladmuziek

  Als voelbare tekening: Muziekschrift in reliëf 
   
 • Bladmuziek in vergrote vorm
  Hiervan heeft Dedicon slechts enkele exemplaren in collectie. In bovenstaand artikel lees je hoe je zelf aan de slag kunt met het vergroten van bladmuziek.
   
 • Gesproken bladmuziek 
  Deze collectie bevat met name klassieke werken, vooral voor piano, gitaar, orgel en zang, zowel voor beginners als gevorderden.

Bestellen
Alle aangepaste leesvormen van bladmuziek zijn te bestellen via onze webshop

 

Externe helpdesk Braillemuziek

‘Waar vind ik een docent braille bladmuziek?’ ‘Welke expert kan mij helpen met braille bladmuziek?’ ‘Hoe moet ik dit lezen?’

Heb je hele praktische vragen over braille bladmuziek? Vraag het de externe Helpdesk Braillemuziek!  Mail je vraag naar: Helpdesk Braillemuziek.
Lees ook het artikel 'Vraagbaak voor braille bladmuziek'

Proefexemplaren

Van vergrote bladmuziek en gesproken bladmuziek zijn proefexemplaren beschikbaar. Deze kunnen via onze klantenservice worden besteld.

 • Vergroting A4: ‘Dona nobis pacem’  van Jan D.
 • Vergroting A3: ‘Kinderszenen’  van Robert Schumann
 • Gesproken: Debussy’s ‘Pour le Piano’ (voor gevorderden)

 

Afbeelding
klantenservice Dedicon

We helpen je graag verder!

Heb je een vraag over bladmuziek in aangepaste vorm of het bestellen daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder!
T: 0486 486 486