6 artikelen

Sorteren op:
  • Tips
    Image
    kind krijgt gitaarles
    Zelf muziek maken als je blind bent?
    Wil je zelf muziek mixen, producen of als DJ aan de slag? Dat kan ook als je slechtziend of blind bent. Er zijn toegankelijke (professionele) computerprogramma’s of apps waarmee je muziek kunt opnemen en mixen.
  • Tips
    Image
    kind leest aan tafel een jeugdboek
    Boeken voor kinderen met een leesbeperking
    Wat als leerlingen moeite hebben met lezen, omdat ze dyslexie hebben, slechtziend of blind zijn? Ook zij moeten toegang hebben tot de mooiste leesboeken. Wat zijn de mogelijkheden?
  • Tips
    Image
    leerkracht legt iets uit aan een tiener die op laptop werkt
    Aangepaste schoolboeken bestellen?
    De educatieve collectie van Dedicon bestaat uit duizenden aangepaste schoolboeken. Maar hoe kies je en in welke vorm? Enkele handige weetjes.
  • Tips
    Image
    Afbeelding speldoos Schip Ahoy!
    Stap aan boord van Schip Ahoy!
    Samen spelen is altijd leuker! Bordspel Schip Ahoy! is een inclusief spel en is ontwikkeld door Dedicon. Het stimuleert op een leuke manier samenwerking, ruimtelijk inzicht en speltactiek voor leerlingen met en zonder visuele beperking.
  • Tips
    Image
    Grieks alfabet
    Grieks typen
    Je bent blind en je gaat komend schooljaar Grieks doen. Hoe zorg je ervoor dat je Grieks goed op je brailleleesregel kunt lezen?
  • Tips
    Image
    kind krijgt gitaarles
    Tips voor muzikanten en muziekdocenten
    Ben je een muzikant met een visuele beperking? Of geef je muziekles aan blinde of slechtziende leerlingen? Dan hebben we een handig overzicht met tips voor je samengesteld, waarmee je nog meer plezier kunt halen uit muziek.